Wat is een chafing dish rond precies?

Wanneer je graag warme maaltijden wenst op te dienen in jouw horecazaak spreekt het voor zich dat je daarbij een mogelijkheid uit zal moeten dokteren om de gerechten ook daadwerkelijk warm te kunnen houden. In de praktijk is het zo dat er hiervoor doorgaans gebruik wordt gemaakt van een chafing dish rond. Dit is ongetwijfeld één van de interessantste manieren om jouw gerechten warm te houden, zoveel is zeker. Sta jij ook op het punt om een dergelijk exemplaar aan te kopen, maar wil je dat niet doen zonder er eerst meer over te weten te komen? Dan kunnen we je alleen maar aanraden om de onderstaande informatie door te gaan nemen.

Hou je gerechten warm met een chafing dish rond

Op het ogenblik dat je warme gerechten gaat bereiden en aanbieden aan je klanten spreekt het voor zich dat deze ook altijd lekker warm geserveerd moeten kunnen worden. Gebruikmaken van een chafing dish rond zorgt ervoor dat je de beschikking krijgt over een handig en bovendien ook zeer veelzijdig hulpmiddel welke zich uitstekend leent om in te zetten tijdens de meest uiteenlopende gelegenheden. Het gaat hierbij meer concreet om de volgende:

  • Bruiloften;
  • Bedrijfsevenementen;
  • Familiebijeenkomsten;

Door gebruik te maken van een chafing dish rond is het mogelijk om je eten moeiteloos warm te houden gedurende de volledige duur van een evenement. Je hoeft je dus met andere woorden niet alleen geen zorgen meer te maken over een afkoeling die plaats zal vinden, ook kwaliteitsverlies hoef je op geen enkele manier te vrezen, integendeel. Het spreekt voor zich dat dit de eetervaring van je gasten alleen maar ten goede zal komen.

Hoe ziet de werking van zo’n chafing dish eruit?

Voor een chafing dish rond geldt dat ze werkt volgens het principe van de zogenaamde au bain-marie. Het gaat hierbij om een zeer bekende techniek welke er bekend om staat voeding indirect te kunnen verwarmen door een pan in heet water te plaatsen. Wanneer we kijken naar de werking van zo’n chafing dish is het zo dat er sprake is van een brander die verantwoordelijk is voor het opwarmen van de pan. De voedselpan wordt boven op de chafing dish geplaatst waar vervolgens het gerecht in wordt opgewarmd.

Ben je op zoek naar de meest optimale manier om je gerechten warm te houden? Dan is het niet alleen mogelijk om daarvoor gebruik te maken van een chafing dish, daarnaast is het zo dat ook de aanschaf van warmtelampen evenals warmteplaten een bijzonder interessante keuze kan zijn. Voor deze producten geldt dat ze uiteraard eveneens bijzonder geschikt zijn om ervoor te zorgen dat je producten zo optimaal mogelijk op temperatuur kunnen worden gehouden.

Let op de werking van een chafing dish rond

Hou er bij het aanschaffen van een chafing dish rond eveneens rekening mee dat deze op verschillende manieren kan worden aangestuurd. Er kan hiervoor gebruik worden gemaakt van een brander voor brandpasta, maar wat bovendien ook te denken van de elektrische exemplaren die op de markt zijn terug te vinden? Het is uiteraard ook mogelijk dat je liever niet kiest voor een elektrisch exemplaar. Ook dat hoeft geen probleem te zijn. Ook de vierkante en rechthoekige uitvoeringen die op de markt zijn terug te vinden zijn immers als erg interessant te bestempelen. Bekijk ook eens onze professionele chafing dish.


Geplaatst

in

door

Tags: